22.3.11

The Balvenie Whisky Academy

Recentment la firma Balvenie - un dels maltes més prestigiosos de Speyside - ha publicat un curs anomenat The Balvenie Whisky Academy consistent en una sèrie de 34 vídeos en anglès.
Hem pogut comprovar que el curs no és una "anunci de la marca" sinó que conté molts aspectes interessants sobre el whisky de malta, sense centrar-se en una marca específica. A més hi col·laboren diversos especialistes en el tema com ara Charles McLean, Gavin D. Smith o Sukhinder Singh entre d'altres.
La Whisky Academy consisteix en quatre blocs:
El primer mòdul tracta sobre la història del whisky de malta.
El segon mòdul es centra en explicar la producció - com s'elabora un malta
El tercer mòdul tracta sobre diverses qüestions relacionades amb els maltes com ara: què ens diu una etiqueta? Els whiskies més vells són millors?...
Finalment el quart mòdul explica els elements importants a l'hora de tastar i apreciar el whisky.

En aquest vídeo David Mair - a qui vam escoltar en una Màster Class en el Whisky Live 2008 - ens introdueix en el curs (per poder veure la resta cal registrar-se a la web de Balvenie):

16.3.11

Japó

Fa dues setmanes es van anunciar els premis otorgats per la revista Whisky Magazine a les millors creacions de la indústria.
Aquests guardons són dels més importants en el món del whisky. En les diverses categories dels premis hi podem trobar maltes ben prestigiosos: Glenmorangie Signet (millor whisky de les Highlands); Springbank 12 (millor Campbeltown); Bowmore Tempest (millor Islay); Highland Park 25 (millor malta de les illes); Glenfarclas 40 (millor Speyside); Auchentoshan 1998 Sherry (millor Lowland).
De totes maneres els dos premis principals van ser per a whiskies japonesos:
-Suntory Hibiki 21 va merèixer el premi al millor whisky Blended.
-Yamazaki 1984 va guanyar el premi al millor Single Malt.

Aquesta és una mostra més de l'evolució i del prestigi dels whiskies japonesos.
Sigui aquest també un petit i insignificant homenatge a aquella terra, a la seva gent i a la seva manera de fer...

8.3.11

Taradell i Dingwall

Aquest any la biblioteca de Taradell s'agermana amb la de Dingwall a les Highlands escoceses - prop d'Inverness. Amb aquest motiu durant tot el 2011 es duran a terme diverses activitats relacionades amb la cultura i societat escoceses.
Aquest divendres dia 11 de març a les 20h tindrà lloc la presentació d'aquest intercanvi cultural. L'acte el clourà la professora Liz Russell que farà una xerrada titulada: "Escòcia entre Braveheart i Transpotting".
Podem avançar que un dels actes programats pels propers mesos és un tast de maltes que tindrem ocasió de dirigir.