10.4.12

Whisky a l'espai

Segons informen avui diversos mitjans de comunicació (veure article a BBC news) el passat 30 d'octubre es va enviar malta Ardbeg acabat de destil·lar (el que anomenem "esperit nou") a l'estació espacial internacional (ISS).
Aquest destil·lat va ser enviat en forma de molècules anomenades terpens. També s'hi van enviar molècules de roure carbonitzat - el mateix element que trobem en les bótes de maduració del whisky.
L'experiment - que tindrà una durada de com a mínim dos anys - és liderat per la companyia Nanoracks LLC i pretén avaluar la interacció dels dos elements en un context proper a la gravetat zero.
L'experiment no només pot donar informació significativa sobre com madura un whisky en un entorn diferent. Segons els seus impulsors també pot oferir dades interessants per l'àmbit de l'alimentació o el perfum.

5.4.12

Blog Whisky de Malta a verema.com


Fa uns dies vaig rebre un missatge convidant-me a participar en el portal verema.com
La proposta era de crear un bloc sobre whisky amb continguts en castellà. La pàgina formaria part del conjunt de blocs que es poden trobar en aquesta web.
El portal verema és la comunitat hispànica més nombrosa dedicada al món del vi i la gastronomia. Per tant no em va pas resultar difícil prendre una decisió...
És per això que a partir d'ara també podeu trobar entrades sobre whisky de malta en aquest enllaç: http://www.verema.com/blog/whisky-de-malta/