23.5.08

Whisky Galore (Alexander Mackendrick, 1949)

Som a l’any 1943, en plena segona guerra mundial. En una petita illa de les Hèbrides Exteriors – anomenada Todday –hi ha una gran escassetat de whisky a causa del racionament. Tota la comunitat es ressent d’aquest fet (d’alguna manera els habitants de Todday i el whisky ens recorden una mica els gals dels còmics d’Astèrix i la seva poció màgica).

Un dia, a causa de la boira, un vaixell – carregat amb whisky destinat a l’exportació - queda encallat prop de l’illa i és a punt d’enfonsar-se.

Els habitants de Todday faran tot el possible per tal d’obtenir unes bones reserves del preciós liquid (la traducció de títol del film seria “whisky a dojo”) mentre que un sorrut oficial anglès intentarà impedir-ho.

Aquesta comèdia es basa en una novel·la de Compton Mackenzie que es va inspirar en uns fets ocorreguts en aquell període quan un vaixell va naufragar prop de l’illa d’Eriksay – els habitants d’aquesta illa (i d’altres de l’entorn) varen poder “rescatar” i amagar unes 24.000 caixes de whisky...

1 comentari:

Anònim ha dit...

aixo es molt whisky!!!
jajaja
va fins dema:)