23.5.12

Destil·leries: Highland Park


La destil·leria Highland Park  ha embotellat un malta anomenat Thor.  És el primer d'una sèrie de quatre whiskies anomenats Valhalla Collection – inspirats en les llegendes del món víking.  Segons les notes de la destil·leria aquest és un malta robust, amb caràcter.  El preu d'aquests embotellament serà força elevat.  De totes maneres podem trobar moltes altres expressions d'aquest excel·lent whisky a preu ben assequibles.
Highland Park és un dels maltes més apreciats – ha estat nomenat millor whisky del món un parell de vegades.  La destil·leria va ser fundada el 1798  tot i que no va embotellar els seus propis maltes fins l'any 1979 – fins aleshores només havia estat embotellat per altres firmes.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria:  La seva situació – a les illes Orkney – fa que Highland Park tingui influència marina.  Amb tot és un whisky que equilibra molt bé els aspectes dolços amb els fumats.  Els aromes de fum i mar queden matisats per notes de mel i vegetals.
  • Embotellaments més habituals: 12, 15, 18, 21, 25 i 30 anys. 
  • Regió: Islands

2 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

En una gran bodega de Sans l'anomenen el malta cinc estrelles. No el coneixia, i vaig fer un vot de confiança. Tenien raó.
Si el preu del que comentes és elevat, no m'animaré, però has fet que recordi el que va estar aquest cinc estrelles !!

Joan ha dit...

És un gran whisky... Fa uns anys vaig tastar el 12 anys, el 18 i algunes expressions d'embotelladors independents. No em faria pas res tastar-ne algu altre...