19.6.14

Tast de whisky a Montrodon

La setmana passada vam fer un tast de whiskies a Montrodon, coincidint amb els actes de la Festa Major d'enguany.
El tast va ser un passeig per la geografia del whisky de malta escocès amb un recorregut per les sis regions productores:
  • Lowlands:  Les terres baixes.  Vam tastar un Auchentoshan Classic, un malta suau, d'aperitiu amb notes fresques i afruitades
  • Highlands:  Les terres altes.  Vam degustar un Glengoyne Burnfoot, un altre whisky bastant suau amb un rerefons especiat i de fruits secs.
  • Speyside:  La regió d'influència del riu Spey té moltes destil·leries.  Vam triar un Glendronach Octarine, complex, afruitat, amb notes de xerès.
  • Campbeltown:  Springbank 10 és un malta robust, oliós, que denota la proximitat del mar i té aromes fumats.
  • Islands:  El representant de les illes va ser un Talisker 10, un whisky amb molt caràcter, intens, especiat i amb notes de fum i mar.
  • Islay:  Laphroaig 10 va ser el representant d'aquesta illa de maltes ben característics.  Un malta medicinal, amb notes de mar, algues i sal.
 Va ser una estona ben agradable davant d'un públic que va mostrar molt interès pel tema.  Com sol passar els whiskies més controvertits van ser els de les illes i Islay (són sempre una sorpresa d'aromes i gustos...).