16.3.15

Tast d'Ardbeg al Celler de Gelida



Aquest cap de setmana passat vam tenir l'oportunitat de tastar tres expressions diferents d'Ardbeg en el Celler de Gelida de Barcelona.
Aquesta botiga del barri de Sants té un racó dedicat a Ardbeg on hi podem trobar tots els embotellaments recents d'aquesta destil·leria d'Islay.  Aquests són els maltes que vam tastar:

  • Ardbeg 10 anys.  Un clàssic, sempre excel·lent.  El seu caràcter marcadament fumat es barreja amb gustos afruitats de meló, pera, poma i amb tons especiats.  
  • Ardbeg Corryveckan:  Un malta amb alta graduació (57,1%). Fresc i medicinal, amb notes de regalèssia, xocolata i meló.

  • Ardbeg Auriverdes:  Un altre malta amb les característiques pròpies de la destil·leria però alhora frec, balsàmic i una mica mentolat.  Aquestes són les notes de tast que en vam fer el maig passat. 

Aquest any la destil·leria celebra el seu 200 aniversari a principis de juny.  Amb tota seguretat s'embotellarà alguna edició commemorativa que valdrà la pena tastar.  Quan hi hagi novetats ja les publicarem.