27.10.15

Llibres: Whisky Classified de David Wishart

Un llibre interessant que hem trobat recentment és Whisky Classified de David Wishart
L'autor deixa de banda la classificació per regions atès que per ell no té massa sentit:  hi ha maltes molt diversos en una regió i a la vegada hi ha maltes que tenen similituds importants que són de regions diferents.
L'autor redueix la classificació dels maltes a dotze aspectes principals:
  • cos, dolç, fumat, medicinal, tabac, mel, especiat, notes de vi, fruits secs, malta, afruitat, floral.  
El senyor Wishart valora cada malta escocès – la seva expressió més popular - de 0 a 4 a partir d'aquests dotze aspectes. Una vegada fetes aquestes valoracions s'agrupen els maltes en diversos conjunts segons el seu perfil  i s'elabora una taula on hi apareix cada whisky en un lloc concret segons les seves característiques.. 
És una idea interessant que de fet hem pogut veure en algunes altres publicacions – com a exemple aquesta taula que mostrem a sota.

També havíem mostrat una taula similar en aquesta entrada del bloc.
A més d'aquesta classificació el llibre també examina amb detall cada una de les destil·leries de malta, no només d'Escòcia sinó també d'Irlanda i Gal·les.