10.6.17

Ardbeg Day 2017 al Celler de Gelida


El dijous passat va tenir lloc l’edició d’aquest any del dia d’Ardbeg al Celler de Gelida de Barcelona amb un tast dirigit per Diego Mosquera.
Per l'ocasió es van presentar tres expressions diferents d’aquest malta d’Islay. Dues ja eren conegudes, el 10 anys i el Corryvreckan – ressenyats en entrades anteriors.
La novetat era l’Ardbeg Kelpie – un whisky de 46 graus madurat durant 10 anys en bótes de bourbon i posteriorment en bótes de roure verge (no utilitzat prèviament) procedent de la zona del Mar Negre.


Aquestes són les notes de tast:

  • Color:  Or pàl·lid
  • Nas:  Molt suau, amb notes torbades i de mar.
  • Gust:  Trobem les característiques notes d’Ardbeg però més torrades.  És oliós i es troben les notes de fusta.  Hi apareixen aspectes que recorden a la xocolata amb un punt de sal, olives negres i cafè turc.
  • Final:  Toffee, clau d'espècia i quitrà.

Com en les anteriors edicions – i ja en portem unes quantes - va resultar una vetllada molt agradable amb la possibilitat de tastar una edició limitada que sempre s'acaba encarint molt amb el pas del temps.