Auchentoshan es troba a les afores de Glasgow, no gaire lluny del pont sobre l’Erskine que travessa el riu Clyde abans d’arribar al mar.
La destil·leria és part del grup Morrison Bowmore, una branca de la firma Beam Suntory, un dels noms més importants en la producció de destil·lats diversos.
El seu emplaçament és menys romàntic que el d’altres destil·leries amb un entorn més dramàtic. Amb tot l’exterior té un aspecte cuidat, amb uns edificis i magatzems ben blancs.
L’interior també presenta aquest aspecte acurat i algunes de les sales semblen més un museu que una destil·leria en producció.
Se’ns explica que aquesta és l’única destil·leria d’Escòcia que porta a terme una triple destil·lació en tota la seva producció i això crea un whisky més refinat que els altres perquè en cada destil·lació es va purificant el producte.
En la nostra visita passem pels diferents processos de producció, veiem el tanc de mescla, el dipòsits de fermentació – quatre són de fusta i els altres tres d’acer inoxidable – i la sala de destil·lació amb tres alambins.
Posteriorment anem als magatzems, que van ser parcialment destruïts durant un bombardeig a la segona guerra mundial – Glasgow, especialment la zona del Clyde, era un important centre navilier. Es van perdre més d’un milió de litres de whisky, tot i que els edificis de la destil·leria van quedar intactes.
El tour s’acaba tastant un malta anomenat American Oak – com el nom ens indica és una whisky madurat en bótes de bourbon sense una especificació d’edat. També es tasta un cocktail anomenat «Auchentoshan and Ale», la gent d’Auchentoshan no tenen cap mania en barrejar el seu malta amb mel, llimona i cervesa per tal de crear una beguda curiosa – però ni de tros tan memorable com un bon single malt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada