16.2.19

Tast de whiskys a Sant Adrià de Besòs


Aquest divendres vam ser en el Casal de Cultura de Sant Adrià de Besòs per dedicar una vetllada al whisky escocès.  L'esdeveniment va ser organitzat pel Grup de Tast de Sant Adrià que porta molts anys organitzant tasts de vins i també d'altres productes.
Els assistents, experts coneixedors del món del vi, buscaven l'oportunitat de saber més coses del whisky.
Per això vam fer una introducció al món d'aquest destil·lat:  història, procés d'elaboració, regions productores...
Posteriorment vam tastar quatre expressions ben diferents:
  • Spice Tree:  Un blended malt de Compass Box amb notes vegetals i especiades.  Un exemple de com un malta de barreja pot ser de gran qualitat.
  • Glenmorangie Nectar d'Or:  Un whisky de les Highlands acabat en bótes de Sauternes, amb notes més dolces i de fruites grogues.
  • Glenfarclas 2007 Family Malt Collection:  Un Speyside clàssic amb notes de xerès.  Elegant, amb notes dolces, afruitades, pròpies de les bótes de xerès.
  • Ardbeg 10:  Els maltes d'Islay són un món ben diferent.  Ardbeg va provocar sorpresa, per les seves notes fumades i de mar.  Amb tot va ser un dels maltes més apreciats del tast  
Va ser una vetllada molt agradable amb un ambient molt distès...  Gràcies al Grup de Tast de Sant Adrià per l'excel·lent organització i acollida.