20.8.20

Strathearn - embotellament exclusiu


Strathearn és una destil·leria bastant nova de les Highlands. 

En el 2015 vam comprar una bóta de Strathearn (bóta 2015-13 de 100 litres) amb el compromís que la destil·leria ens la tornaria a comprar al cap de 4 anys - a un preu superior - i ens enviaria 6 ampolles del whisky d'aquesta bóta.
Efectivament, en el 2019 ens van recomprar la bóta i les ampolles van trigar una mica més a arribar. 

Aquest juny vam rebre les 6 ampolles en una caixa molt ben protegida. 
Aquest és un whisky cask strength - té 59 graus.  Ha madurat durant quatre anys en bótes de roure verge francès.  Això vol dir que el whisky ha madurat en una bóta que no ha contingut cap altre licor o destil·lat anteriorment.  Fins fa poc els whiskys escocesos - per llei - havien de ser madurats en bótes que havien contingut xerès o bourbon.  Això ha canviat recentment i ara es permet utilitzar roure nou o verge.
Així és com maduren els bourbon i en el cas d'Escòcia el roure verge es fa servir de vegades en algunes barreges en les destil·leries per donar una altra dimensió a un whisky.  Auchentoshan, Benromach Organic o una expressió del Octomore són exemples de maltes madurats exclusivament en aquest tipus de bótes.

Aquestes són les seves notes de tast:
  • Color:  Sorprèn el color fosc del whisky tot i ser tan jove - té tons d'ambre vermellós.  La maduració fa que el whisky agafi color més ràpidament. 
  • Nas:  Molt potent, es nota la graduació alcohòlica.  Dolç, aromes de mel, canyella i fusta.
  • Gust:  Sorprenentment madur tot i tenir només quatre anys.  Seguim trobant les notes dolces, mel, caramel, fruita madura.  És intens per la seva graduació alcohòlica.
  • Final:  Les notes dolces perduren, fusta i caramel.