14.4.08

Tast Big Band (II)


Ahir vàrem fer el tast Big Band a Montrodon, a casa d’en Gil i l’Èlia.

Com ja havíem apuntat el tast consistia en 6 maltes escocesos – un per cada regió productora.

Vàrem poder constatar que els sis whiskies tenien matisos prou diferents (representant una mica la diversitat de les regions d’origen).

A més d’això hem d’esmentar que hi va haver un molt bon nivell en les apreciacions de cada whisky. Cal destacar la nostra pianista (i també excel·lent cuinera) que va trobar notes de “tekamaki” – un mena de tonyina seca que fan servir els japonesos per cuinar – en el Longrow 10; també hi va trobar un rerafons de regalèssia (la que s’utilitza en infusions) en les notes finals d’aquest malta. Diria que la gent que són bons cuiners tenen més possibilitats de ser bons tastadors donat que tenen assimilats molts aromes i gustos diferents...

En una propera intervenció ja explicarem quins varen ser els maltes més valorats.

Cal dir finalment que el tast es va cloure – com no podia ser d’altra manera – amb un excel·lent sopar (amb raclette) arrodonint així una bona jornada sibarita.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Aluguel de Computadores, I hope you enjoy. The address is http://aluguel-de-computadores.blogspot.com. A hug.

Pep Amargant ha dit...

Caram! Sí que té èxit, aquest blog. Bé, gran dia a Montrodon: amfitrions, whiskys, comentaris de nivell: molta categoria. Un bon sopar, un bon vi... Què més es pot demanar? Doncs, tornar-ho a repetir amb formatges o amb el que sigui. El fet de ser 8 va fer que fos molt rica i molt divertida. Felicitats a tots i gràcies Gil i Èlia per haver-nos convidat.

Gemma ha dit...

Amb aquests amfitrions, la vetllada devia ser de categoria!
Jo també opino que els cuiners són més bons catadors... increïble reconèixer gust de tekamaki en un whisky!
M'alegro que disfrutessiu de la cata Big Band, m'agrada saber de vosaltres a través d'aquest raconet :)
Per cert, ja que parleu de formatges, m'agradaria organitzar una cata amb maridatges de vins i formatges... sabeu alguna cosa sobre aquest tema?

Lluís Monteis ha dit...

Molt bona cata, molt bon sopar, i molt bona companyia, aquesta Big Band acabarà sonant com els àngels.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.