8.12.07

Les regions del whisky


Quan parlem del whisky de malta escocès parlem de diverses zones de producció – al igual que passa amb els vins per exemple.

Aquests zones produeixen un whisky amb característiques pròpies i sovint – encara que no sempre – podem diferenciar els destil·lats de les diferents regions.

Podríem dir que els maltes d’una regió presenten unes característiques comunes, tot i que de vegades es tracti de whiskies ben diferenciats.

Els maltes escocesos els dividim doncs en sis regions:

-Lowland: Les terres baixes produeixen els whiskies més suaus.

-Highland: La zona de les terres altes és més gran i per tant la que presenta més varietat de whiskies de manera que és difícil citar-ne les característiques comunes.

-Speyside: La zona amb els whiskies més elegants, amb notes florals, més aviat dolços però també complexos.

-Campbeltown: La regió amb un nombre menor de destil·leries - a mig camí entre els whiskies de les highlands i els de les illes.

-Islands: Whiskies de les illes (geogràficament disperses) com ara Orkney, Mull, Skye, Arran, Jura... solen ser més fumats i ferms.

-Islay: Els maltes d’aquesta illa tenen unes característiques ben pròpies que els diferencien dels de la resta d’illes.

En els propers missatges parlarem específicament de cada un d’aquestes regions i dels seus whiskies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats Joan ! Estàs creant un blog molt didàctic, camí de ser el millor dels països de parla catalana.
Gerard

Anònim ha dit...

Hola Joan!
L'any 94 vam fer una ruta en bicicleta per Escòcia amb uns amics, la "whisky trial" en dèiem. Els paisatges van ser fantàstics tot i la dura climatologia. Del whisky què puc dir? si no hagués estat pels "optical" de whisky amb un tè al darrera... no hauríem arribat al final del viatge. Vam estar a la illa de Mull, a Tobermory, un poblet preciós... M'has fet venir uns records! genial!