3.1.12

Dos whiskies tastats a Andorra

Com cada any per aquests dates vam fer una escapada a Andorra. Cam és habitual vam anar a Cava Benito - una botiga amb una gran varietat de maltes i un tracte excel·lent.
A més de comprar uns whiskies molt prometedors (que ja comentarem en el seu moment) vam poder tastar un parell de maltes excepcionals:
  • Glenfarclas 175: Aquest whisky celebra el 175è aniversari d'aquesta fantàstica destil·leria de Speyside. El malta conté whisky de les bótes més velles de la destil·leria (de l'any 1952) i whisky de cada una de les cinc dècades posteriors. És per tant un malta que conté whisky de sis dècades diferents. El gust és excepcional i combina notes de xerès, amb notes més afruitades i especiades. Segons Jim Murray - a la Whisky Bible 2012 - és difícil d'imaginar una experiència més amable en el món dels destil·lats


  • Big Peat: Big Peat és una barreja de maltes d'Islay creada per l'embotellador independent Douglas Laing. Aquest whisky conté malta de Caol Ila, Ardbeg, Bowomore i Port Ellen. El fet que contingui whisky d'aquesta darrera destil·leria el fa més especial (Port Ellen va tancar fa gairebé 30 anys). Com el seu nom indica ens trobem davant d'un malta fumat, salat, amb les característiques pròpies d'Islay. Segons Jim Murray - valora el whisky amb un 96 punts sobre 100 - és un malta amb una complexitat i equilibri fora del que és habitual.

1 comentari:

Celler Sota l'Escala ha dit...

M'ha agradat molt el disseny d'aquest malta barreja de islays. Sovin les etiquetes són extremadament clàssiques, i una mica de bogeria sempre és bona, tot i que l'interior de l'ampolla ha de ser millor.
Bon any