El dissabte passat tota una colla vam visitar la cerveseria Ausesken a Olost.
Ausesken (el nom vol dir "dels ausetans") produeix dues cerveses tipus Ale: Una de blanca, lleugera, afruitada amb un final una mica amarg; una altra de torrada amb aromes i gustos força complexos. Molt recomanables...
Què tenen en comú la cervesa amb el whisky de malta? Doncs comparteixen moltes coses. El procés d'elaboració és bastant semblant - especialment en els primers passos: maltejat, assecatge, mescla de gra i aigua (podeu veure detalls del procés d'elaboració del whisky en aquest enllaç). La fermentació també té elements en comú - s'utilitza el llevat Saccharomyces Cerevisiae - tot i que el control de temperatures és una mica diferent.
En les acurades explicacions que se'ns van donar a la planta també hi apareixien alguns elements comuns amb la indústria del whisky de malta: La dificultat que hi ha per portar a terme tot el procés de maltejat, el cost que suposa fer un producte més minoritari amb un valor afegit...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada