27.11.12

Visita a Ausesken

 

El dissabte passat tota una colla vam visitar la cerveseria Ausesken a Olost. 
Ausesken (el nom vol dir "dels ausetans") produeix dues cerveses tipus Ale:  Una de blanca, lleugera, afruitada amb un final una mica amarg;  una altra de torrada amb aromes i gustos força complexos.  Molt recomanables...

Què tenen en comú la cervesa amb el whisky de malta?  Doncs comparteixen moltes coses.  El procés d'elaboració és bastant semblant - especialment en els primers passos:  maltejat, assecatge, mescla de gra i aigua (podeu veure detalls del procés d'elaboració del whisky en aquest enllaç).  La fermentació també té elements en comú - s'utilitza el llevat Saccharomyces Cerevisiae - tot i que el control de temperatures és una mica diferent.
  
En les acurades explicacions que se'ns van donar a la planta també hi apareixien alguns elements comuns amb la indústria del whisky de malta:  La dificultat que hi ha per portar a terme tot el procés de maltejat, el cost que suposa fer un producte més minoritari amb un valor afegit...  
Es palesava sobretot quelcom que hem pogut apreciar a diverses destil·leries escoceses;  la passió i la dedicació a fer un producte ben acabat i ben elaborat.