13.8.14

Destil·leries: Springbank

Springbank és una de les destil·leries amb més renom d'Escòcia:  Els seus maltes són ben apreciats pels experts, ha estat propietat de la mateixa família durant molt de temps - més de 170 anys - i ha estat la icona de la regió de Campbeltown durant molts anys.
Aquesta és una destil·leria tradicional -s'hi pot seguir tot el procés de l'elaboració del whisky, des del maltejat fins a l'embotellament.
L'any 2008 vaig tenir ocasió de fer-hi un curs sobre l'elaboració del whisky sota la direcció del prestigiós Frank McHardy.  De fet és l'única destil·leria que ofereix un curs d'aquest tipus. 
  • Característiques dels maltes de la destil·leria:  La destil·leria produeix tres maltes, Hazelburn (destil·lat tres vegades i sense notes fumades), Springbank (destil·lat dues vegades i mitja amb algunes notes fumades) i Longrow (destil·lat dues vegades i més fumat).  Són maltes lleugerament salats i oliosos. 
  • Embotellaments més habituals:  Springbank CV, 10, 15, 18 i 21 anys;  Longrow CV, 10 i 14 anys;  Hazelburn CV , 8 anys
  • Situació:  Well Close, Campbeltwon, Argyll PA28 6ET (veure situació a Google Maps)
  • Regió: Campbeltown