17.4.16

Tast: La influència de la bóta

Recentment els habituals del whisky ens vam retrobar per fer un tast de sis maltes d'excel·lent qualitat.  Tots tenien en comú una marcada influència de la bóta en el producte final.
Aquests van ser els maltes que vam tastar
  • Glenfarclas 21 (43%):  Un clàssic de Speyside amb marcada influència de xerès.
  • Glenrothes 1999-2014 (46% Wilson & Morgan Cask Selection):  Un malta acabat en bótes de Pedro Ximénez. 
  • Glenmorangie Signet (46%): Signet està destil·lat amb un percentatge gran del que s’anomena “chocolate malt” (molt torrat).  El whisky ha madurat en bótes diferents.
  • Benriach 15 (46%):  Aquest malta de Speyside va ser madurat inicilament en bótes de roure americà abans de ser finalitzat en bótes de Pedro Ximenez.
  • Bladnoch 18 (50%) Old Malt Cask – Finalitzat en bótes de xerès
  • Talisker Dark Storm (45,8%)  Talisker's Dark Storm està madurat amb bótes de roure recremades, la qual cosa li dóna encara més fum i espècies a un malta que ja és intens.
Ens trobàvem davant de maltes de molta qualitat amb algunes característiques similars.  En aquest tast a cegues només en Gerard va poder identificar amb encert cada un dels maltes.  En el que sí que vam estar d'acord tots va ser en destacar el Glenmorangie Signet com a un whisky excel·lent, dels millors que hem tastat.
En podem veure una ressenya en aquest vídeo: