16.5.16

El whisky japonès


En escrits anteriors vam fer referència als orígens del whisky japonès i també a una Màster Class del Dr Inatomi a Barcelona.  En aquesta entrada revisarem totes les destil·leries que trobem al Japó.

D'entrada trobem dues grans marques de whisky japonès, ambdues amb whisky de destil·leries diferents:
  • Suntory:  És la referència més coneguda del mercat japonès.  El seu whisky prové de dues destil·leries que també embotellen com a single malt:
    • Yamazaki:  La destil·leria més antiga del país.  Molt apreciat pels experts.
    • Hakushu:  Una destil·leria a les terres altes del Japó. Construïda el 1973. 
  • Nikka:  L'altra gran marca de whisky japonès.  També obté el seu malta de dues destil·leries de característiques diferents:
    • Miyagikyo:  situada al nord de l'illa de Honshu.
    • Yoichi:  La segona destil·leria més antiga del país situada al nord, a l'illa d'Hokkaido, en un paisatge similar a l'escocès.
Les altres destil·leries que trobem al país són:
  • Chichibu:  Un malta difícil de trobar.  La destil·leria va ser fundada el 2008.  Els propietaris també embotellen altres maltes - com ara romanents de la destil·leria Hanyu - sota el nom "Ichiro's malt".
  • Fuji Gotemba:  Aquesta destil·leria està situada prop de la muntanya més emblemàtica del Japó.
  • Shinshu:  Una destil·leria amb producció discontínua. 
  • White Oak (Eigashima):  Una destil·leria que produeix des de fa relativament poc i com els altres maltes d'aquest apartat és complicat de trobar.
 Destil·leries tancades:
  • Hanyu:  Va tancar l'any 2000 i el seu malta és molt difícil de trobar.
  • Karuizawa:  Tancada el 2011 i també difícil de trobar.
 

1 comentari:

Whisky ha dit...

Nikka Whisky is really really nice!!