13.3.20

Sobre el tast-maridatge a Can Batet



El dijous 12 de març vam fer el tast-maridatge a Can Batet, Olot.  Hi vam poder tastar quatre expressions de whisky de malta escocès maridades amb productes de molta qualitat:
  • Bowmore 18 (aabat en bótes de xerès Oloroso i Pedro Ximenez) maridat amb un bloc de Foie gras Collverd.  Les notes una mica dolces del xerès casen bé amb els gustos del foie.
     
  • Highland Park Valfather maridat amb salmó fumat i bacallà Carpier.  Les notes torbades del Highland Park es troben amb els gustos del salmó.  És interessant també el contrast de textures entre el salmó, el bacallà i el whisky.
  • Lagavulin 10 maridat amb un formatge blau de llet de vaca crua de la formatgeria Xauxa de la Garrotxa.  Els gustos torbats, fumats i marins del Lagavulin 10 realçen la cremositat i el caràcter d'aquest formatge blau.
  • Glenfarclas 2002 maridat amb xocolata Valrhona 70%.  Un maridatge molt llaminer:  la dolçor del xerès amb un punt especiat es troba amb les notes aromàtiques de la xocolata i amb un toc amarg.   
Va ser una vetllada molt agradable en un entorn molt acollidor.  Els assistents van quedar gratament sorpresos pels maridatges - una opció encara poc coneguda aquí.