12.4.20

Tasts en temps de confinament

El confinament d'aquestes setmanes fa que totes les nostres rutines hagin canviat.  Els habituals del malta ara fem els tasts online, fent servir videotrucades.  No és ben bé el mateix però sempre és molt millor compartir el whisky.
Aquest dissabte vam tastar dos maltes que vam trobar en les comptades incursions al supermercat.  Es tracta d'Aerstone (sea cask i land cask).

Aquests dos maltes de 10 anys provenen de la destil·leria Aisla Bay, un complex de destil·lació construït el 2007 per William Grant.  La destil·leria amb els seus 16 alambins - la cinquena més gran d'Escòcia - ha de satisfer la creixent demanda de whisky, en concret produint malta pel blended Grant's (el tercer whisky de barreja escocès més venut).

William Grant també és propietària de Glenfiddich i de Balvenie, però aquestes dues destil·leries han experimentat una gran demanda en els seus maltes i la producció va molt dedicada a aquest segment.

Per això Ailsa Bay pot produir maltes amb caràcters diversos per poder-se adaptar a les necessitats dels blends.  Aquestes són les notes de tast que vam extreure dels dos whiskys
  • Aerstone sea cask: Suau, amb notes afruitades, bastant lleuger.  Hi trobem vainilla i s'hi troben notes de mar en el fons.
  • Aerstone land cask: Notes fumades amb torba, de fum com de cautxú que combinen amb gustos vegetals i de regalèssia.  Notes lleugerament especiades al final amb les sempre presents notes fumades.
En resum dues expressions diferents d'un malta que no havíem tastat mai i que ha resultat ben interessant.
2 comentaris:

Nina Aisna ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Johnie Walker ha dit...

Muy buen articulo!!