7.1.22

Algunes novetats pel whisky escocès en aquest 2022

El whisky escocès segueix en expansió i durant aquest any es preveu l'obertura de noves destil·leries.  Podem mencionar:

  • 8 doors distillery:  Situada a John O'Groats, a l'extrem nord d'Escòcia.  Podria començar a produir en els propers mesos.
  • Port of Leith distillery:  Una destil·leria amb un disseny molt modern situada al port d'Edimburg.  Està previst que estigui operativa a finals d'estiu d'aquest any.
  • Glen Luss:  Està situada al costat del Loch Lomond.  Produirà whisky, però també cervesa i altres destil·lats.   

Després que Diageo portés a terme la reobertura de l'emblemàtica destil·leria Brora aquest any passat s'espera la que ben aviat les també mítiques destil·leries Port Ellen i Rosebank tornin a la producció després de molts anys.

Altres projectes com ara la destil·leria Ardgowan (prop de Glasgow), Dunphail (a les Highlands, prop de Forres), Elixir Distillery (Islay), Isle of Barra Distillery o Midhope Castle Distillery estan en marxa però possiblement triguin una mica més a veure la llum.  

Mentrestant van sorgint embotellaments de destil·leries que s'han anat obrint a la darrera dècada, com aquest excel·lent Torabhaig de Skye.