El divendres passat vam anar al Celler de Gelida on va tenir lloc l'Ardbog Day. En els darrers anys la destil·leria Ardbeg commemora el que anomena Ardbeg Day. Aquest dia suposa una celebració d'aquest whisky i a més es sol tastar un embotellament limitat o edició especial.
A Barcelona els membres del comitè d'Ardbeg ens vam trobar en l'esmentat establiment i vam tastar unes quantes expressions d'aquesta destil·leria dirigits per Xavier Monclús.
En el tast hi havia l'Ardbeg 10 anys (l'expressió clàssica de la destil·leria), l'Ardbeg Corryvreckan, l'Ardbeg Uigeadail (els havíem tastat tots tres a la màster class del whisky live 2012) i la novetat d'enguany, l'Ardbog.
Amb tots aquests elements el tast havia de resultar un èxit i efectivament va ser així. Tot ben il·lustrat amb la particular filosofia de Monclús: Va fer afirmacions del tipus que la graduació del whisky és com una autopista, és necessària si hi han de circular molts aromes. Un malta d'alta graduació amb molts aromes i gustos en general integrarà bé l'alcohol. Si és un malta amb graduació però sense massa aromes es trobarà massa espirituós.
Segurament l'objecte de més interès del tast era l'Ardbog - donat que serà un malta limitat i difícil de trobar. Aquesta seria la fitxa i les notes de tast per Ardbog:
A Barcelona els membres del comitè d'Ardbeg ens vam trobar en l'esmentat establiment i vam tastar unes quantes expressions d'aquesta destil·leria dirigits per Xavier Monclús.
En el tast hi havia l'Ardbeg 10 anys (l'expressió clàssica de la destil·leria), l'Ardbeg Corryvreckan, l'Ardbeg Uigeadail (els havíem tastat tots tres a la màster class del whisky live 2012) i la novetat d'enguany, l'Ardbog.
Amb tots aquests elements el tast havia de resultar un èxit i efectivament va ser així. Tot ben il·lustrat amb la particular filosofia de Monclús: Va fer afirmacions del tipus que la graduació del whisky és com una autopista, és necessària si hi han de circular molts aromes. Un malta d'alta graduació amb molts aromes i gustos en general integrarà bé l'alcohol. Si és un malta amb graduació però sense massa aromes es trobarà massa espirituós.
Segurament l'objecte de més interès del tast era l'Ardbog - donat que serà un malta limitat i difícil de trobar. Aquesta seria la fitxa i les notes de tast per Ardbog:
- Graduació: 52,2º
- Edat: Ardbog està format d'una barreja de maltes de 10 anys o més.
- Bótes: Madurat en bótes de bourbon i de xerès manzanilla
- Color: Daurat fosc, notes brillants
- Nas: Expressiu. Aromes vinosos - denota l'estada en bótes de xerès. Hi trobem romaní, lavanda, farigola. Segons Xavier Monclús presenta algunes notes de vermut italià.
- Gust: Segueix la línia del 10 anys amb les notes de manzanilla, hi apareixen més notes de vermut.Té un final llarg i càlid.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada