El segon plat del maridatge va ser una cullereta de tartar de verdures amb anxoves, amb
vinagreta mel; un plat amb cos però refrescant, i un canvi de color evident.
Per acompanyar aquest plat vam pensar que un Highland Park Drakkar (40%). Aquest malta de les illes Orkney és més suau que altres expressions de la destil·leria. Les notes dolces aportades per la bóta de xerès podien casar bé amb la vinagreta mel. Per altra banda el caràcter marí i fumat de Highland Park podia equilibrar el fort gust de l'anxova. Aquestes són les notes de tast.
Nas: Notes dolces, amb panses i fruits secs similars (albercocs i figues seques). Lleugerament especiat.
Gust: D'entrada és dolç. Posteriorment desenvolupa notes fumades amb un toc de sal.
Final: Fumat i un punt especiat, força llarg.
2 comentaris:
El concepte de maridatge m'encanta, sigui amb whiskies o sigui amb vi...
M'hauria encantat poder tastar el maridatge amb postres ;)
És un món molt interessant amb molts matisos per explorar...
Publica un comentari a l'entrada