Fa pocs dies vam fer una incursió pel món dels whiskeys irlandesos. Vam tastar diversos maltes procedents de les tres destil·leries més actives de l'illa. Un tast interessant d'uns whiskeys que cada vegada són més populars.
- Bushmills 10: (de la destil·leria que porta el mateix nom). Un bon malta, suau - especialment si el comparem amb els escocesos -, més aviat dolç.
- Kilbeggan: (de la destil·leria Cooley). Dolç, suau i oliós, totes les característiques dels whiskeys irlandesos.
- Tyrconnell: (de la destil·leria Cooley). Un single malt amb una entrada dolça i suau - tots aquests irlandesos tenen un inici molt amable. Posteriorment evoluciona cap a notes més seques.
- Greenore 8: (de la destil·leria Cooley). Un whiskey de gra, floral, segurament menys expressiu que els altres irlandesos del tast.
- Connemara: (de la destil·leria Cooley). Un single malt fumat, tot i que és bastant suau i no té la mateixa potència que els Islay.
- Jameson 12 : (de la destil·leria Midleton). L'irlandès més popular. Dolç, perfumat i amb algunes notes de xerès. Com la majoria dels irlandesos és un whiskey fàcil de beure
- Redbreast 15 (de la destil·leria Midleton). Un single pot still - whiskey elaborat a partir d'ordi maltejat i també sense maltejar. Més complex i amb un caràcter més marcat que els altres whiskeys de l'illa. Aquest, juntament amb el Bushmills van ser els més ben valorats en aquest tast.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada