28.3.08

Les regions del whisky: Speyside


En aquest darrer apartat dedicat a les regions productores de whisky parlarem de la zona de Speyside. El nom fa referència a el riu Spey que ve a ser l’eix a l’entorn del qual trobem les destil·leries de la regió (algunes destil·leries són al costat d’aquest riu, altres són en altres valls a prop dels seus afluents).

Aquesta regió – la més important en la producció actual - té una gran quantitat de maltes (aproximadament 46), molts d’ells molt populars. Com exemple de whiskies de la zona podem anomenar Cardhu, Macallan, Glenfarclas, Glenlivet, Glenfiddich, Balvenie, Linkwood, Aberlour, Glenrothes, Glen Grant... Podem observar que un bon nombre de maltes de la zona comencen pel nom “glen” que vol dir “vall”.

Generalment els Speyside són els maltes més dolços i potser més “fàcils” de beure. El seu aroma i gust sol ser complex – sovint hi trobem notes afruitades o vegetals així com també tocs de mel. Sovint hi trobem també aspectes relacionats amb la maduració – com el xerès (per exemple en el Macallan o Aberlour). En general són whiskies elegants en els que les notes fumades queden sempre en un segon terme.

1 comentari:

josep-maria ha dit...

La confluència entre els aspectes personals i els acadèmics... aquest blog acabarà sent un referència ...... però cap a on decantarà?.....