24.4.08

Regions del malta: Altres zones del món

En aquest blog bàsicament escrivim informació del whisky de malta a Escòcia (el lloc on n’hi ha més varietat i – conjuntament amb Irlanda – el lloc on trobem els orígens d’aquest esperit).

Amb tot també podem trobar whisky de malta en altres països del món. Són indrets on la creació de destil·leries és més recent, però amb tot alguns d’aquests maltes han agafat prestigi.

Aquests serien els noms més reconeguts:

-Japó: Es el segon productor mundial de whisky de malta. A principis del segle XX alguns empresaris japonesos varen estudiar la producció del whisky escocès i varen intentar implantar-la la Japó. L’èxit va ser notable i ara alguns del seus embotellaments tenen prestigi mundial. Entre els maltes del país del sol ixent podem destacar: Suntory Yamazaki; Karuizawa, Miyagikyou, Hakushu i Yoichi (Nikka). Per més informació sobre whisky japonès es pot consultar aquest enllaç.

-Irlanda: Juntament amb Escòcia és el país amb més tradició en el món del whisky. Bushmills és un dels noms importants en el whisky de malta irlandès. Més recentment s’hi ha afegit Connemara, Tyrconnell (produïts a la mateixa destil·leria)

Altres zones del món han obert destil·leries aprofitant la popularitat del whisky de malta:

-País de Gal·les: Penderyn és el malta galès més conegut, va començar a produir fa pocs anys després de més de 100 anys sense producció de whisky en aquesta zona.

La majoria de destil·leries i maltes les trobem en zones on la influència britànica va ser important en els darrers segles. Alguns exemples són: Nova Zelanda: (Milford) Australia (Cradle Mountain), Pakistan (Murree), USA (Old Potrero).

4 comentaris:

Pep Amargant ha dit...

Per complementar aquesta informació a l'hotel Hilton vam tastar un whisky de Malta de Granada. No gaire bo, però curiós. En pots saber el nom?

Joan ha dit...

Sí, ja el recordo. Es deia "Embrujo de Granada" i el fan a Andalusia, utilitzant aigua de la Sierra Nevada. Es pot trobar més informació sobre aquesta curiositat a: http://www.destileriasliber.com/paginas/productos.asp

Pep Amargant ha dit...

Gràcies. Per la zona i l'aigua sembla que hauria de ser molt bo, amb els anys, si no fracassa, poden fer un bon producte. Els productes bons no surten perquè sí: el clima, l'aigua, la manera de destil·lar, la matèria primera... La imitació sempre es nota.

Joan ha dit...

En referència als whiskies japonesos la Mònica m'ha fet arribar aquest article aparegut a El País: http://www.elpais.com/articulo/Tendencias/japones/on/the/rocks/elpepitdc/20080502elpepitdc_1/Tes
en el que és parla de dos whiskies japonesos que han rebut premis de la crítica especialitzada. En concret el Yoichi 20 ha rebut el guardó de millor Single Malt. El Suntory Hibiki ha rebut el premi al millor Blended.
És la primera vegada que els whiskies japonesos reben un premi per davant dels escocesos