9.10.10

La importància de l'aigua


L'aigua té una importància capdal en els processos d'elaboració del whisky. La majoria de destil·leries estan situades en indrets on tenen accés a aigua molt pura - a la foto podem veure la destil·leria Edradour a les Highlands. Aquest element pot proporcionar algunes característiques que es transmetran al producte final - hi ha aigua amb característiques més minerals, més torbades etc... depenent del terra per on circula.
A més d'això l'aigua intervé en tots els processos de l'elaboració del malta - maltejat, mesclat, destil·lat, embotellament...
L'aigua és el tema central del Blog Action Day d'enguany... Pot ser important pel whisky però encara és més important per a milions de persones...

2 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

Sols he estat una vegada a Escòcia, i el viatge organitzat que varem fer va incloure aquesta destil·leria Edradour, i l'anomenaven la més petita d'Escòcia.
Va tenir la gràcia de que en poc espai t'ensenyen tot el procés, i ja que anava amb gent que no li agrada el whisky els hi va resultar "encara soportable".
Tinc una pregunta, a veure si me la pots contestar : Quan és el dia de Sant Patrick ? Es farà alguna cel·lebració al restaurant El Racó d'Escòcia ? ( he intentat anar a la seva pàgina web però sembla que la tenen inutilitzada )

Joan ha dit...

Al Racó d'Escòcia feien una celebració per Saint Andrew (patró d'Escòcia). És a finals de novembre però no sé com està el restaurant ara. Em van dir que l'altre dia era tancat. Si es fa aquesta celebració ja t'ho faria saber...
Fins aviat!!
Joan