19.6.11

Destil·leries: Lagavulin


Lagavulin és possiblement el whisky d'Islay més popular al nostre país - forma part dels "classic malts" de Diageo. El seu malta de 16 anys ha introduit a molta gent en el món dels destil·lats de l'illa.
A mitjans dels anys 90 Lagavulin era el malta d'Islay més venut (7è en el rànquing general de vendes mundial). Posteriorment l'escassetat de les reserves - durant els 80 hi ha haver una davallada en la producció - va fer que els embotellaments quedessin limitats durant alguns anys. Actualment la destil·leria treballa a ple rendiment per tal de poder cobrir la futura demanda.

Lagavulin està situada en una badia a la costa sud de l'illa. No té un ampli ventall de maltes però tots són de gran qualitat i presenten unes característiques ben pròpies. Fins i tot el Distillers Edition madurat en bótes de Pedro Ximenez manté molt bé els trets propis d'Islay barrejats de forma magistral amb la complexitat d'aquest xerès.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: El Lagavulin és un whisky sec, fumat amb un caràcter complex, com els altres maltes del sud de l'illa presenta notes de turba i algues enmig d'altres notes més dolces.
  • Embotellaments més habituals: 12 anys, 16 anys, Distillers Edition
  • Regió: Islay