17.2.13

Tast al Centre Cívic el Montseny (II)Aquesta és la presentació que vam fer al Centre Cívic el Montseny ahir dia 16.  Es tractava de fer un passeig per les principals variants de whiskies del món.  Evidentment es tractava d'una mostra representativa i vam haver de descartar whiskies de zones importants com Canadà o l'Índia.
Aquesta és la tria que vam fer:
La vintena d'assistents es van mostrar molt interessats pel tema- hi havia gent amb bons coneixements que ja havien vingut ens sessions anteriors.  Els companys habituals dels tasts i alguns amics també hi eren.  Entre tots vam crear un molt bon ambient
El whisky irlandès, tot i no despertar passions, va agradar força.  És suau, afruitat i no gaire fumat.
L'Aberlour 15 potser va ser el que va gaudir de més acceptació popular.  És un malta equilibrat, ben madurat i fàcil de beure.
L'Arran, tot i el seu elevat grau alcohòlic, també va tenir un grapat de seguidors fidels.  Ardbeg va generar passions,a la majoria els va agradar (alguns en són uns incondicionals) però també hi va haver qui va trobar que el seu aroma fumat és desagradable.
El bourbon va ser el destil·lat que va tenir menys acceptació.  Pràcticament tothom va trobar que no es podia comparar amb la resta de whiskies, era com que tastéssim quelcom molt diferent...
El malta japonés va generar opinions diverses.  A alguns ens van agradar les seves subtils notes afruitades i d'altres creien que no és a l'alçada del malta escocès.

En resum va ser una vetllada molt interessant.  Cal agrair a l'Enric per l'organització, a en Pep i els altres companys de tast pel seu suport en temes logístics i a la resta d'assistents pel seu interès i bona disposició.