27.5.15

Ardbeg Day 2015 a Barcelona

El 26 de maig va tenir lloc la celebració de l'Ardbeg Day al Celler de Gelida de Barcelona.

L'atractiu principal del vespre era la presentació de l'Ardbeg Perpetuum, un whisky embotellat en motiu dels 200 anys de la destil·leria.

Aquests són els maltes que es van tastar, tots excel·lents:
  • Glenmorangie Nectar d'Or: Un malta especial acabat en bótes de Sauternes. Suau i amb marcades notes cítriques i de pastisseria. Aquestes són les nostres notes de tast.
  • Ardbeg 10:  El clàssic de la destil·leria. Segons Monclús si parléssim de música aquesta seria la peça original sobre la qual s'estructuren les diverses variacions d'Ardbeg.
  • Ardbeg Corryvreckan:  Un malta amb gran caràcter, amb notes de carbó i brea. Trobem torba barrejada amb notes dolces.
  • Ardbeg Perpetuum:  Aquest malta ha estat elaborat a partir de diverses expressions d'Ardbeg. És un barreja que vol resumir la història de la destil·leria per perpetuar-la i projectar-la cap al futur. Quan olorem el whisky notem que les notes de torba, encara que presents, són menys marcades que en les expressions anteriors. És un whisky fresc, afruitat amb notes de llaminadura de maduixa que deixen pas a aromes de xerès i xocolata.  Quan el tastem el whisky es mostra elegant, més minimalista i menys expressiu que altres embotellaments de la destil·leria. La torba es barreja amb altres aromes subtils i afruitats. Un malta delicat que vol ser l'essència d'Ardbeg.
Esperem que el futur tingui la mateixa brillantor de l'última dècada d'Ardbeg ...