En escrits anteriors vam fer referència als orígens del whisky japonès i també a una Màster Class del Dr Inatomi a Barcelona. En aquesta entrada revisarem totes les destil·leries que trobem al Japó.
D'entrada trobem dues grans marques de whisky japonès, ambdues amb whisky de destil·leries diferents:
- Suntory: És la referència més coneguda del mercat japonès. El seu whisky prové de dues destil·leries que també embotellen com a single malt:
- Nikka: L'altra gran marca de whisky japonès. També obté el seu malta de dues destil·leries de característiques diferents:
- Chichibu: Un malta difícil de trobar. La destil·leria va ser fundada el 2008. Els propietaris també embotellen altres maltes - com ara romanents de la destil·leria Hanyu - sota el nom "Ichiro's malt".
- Fuji Gotemba: Aquesta destil·leria està situada prop de la muntanya més emblemàtica del Japó.
- Shinshu: Una destil·leria amb producció discontínua.
- White Oak (Eigashima): Una destil·leria que produeix des de fa relativament poc i com els altres maltes d'aquest apartat és complicat de trobar.
- Hanyu: Va tancar l'any 2000 i el seu malta és molt difícil de trobar.
- Karuizawa: Tancada el 2011 i també difícil de trobar.
1 comentari:
Nikka Whisky is really really nice!!
Publica un comentari a l'entrada