28.2.17

Tast hivern 2017


Recentment els habituals del malta ens vam tornar a trobar per fer un tast a cegues amb uns quants maltes ben contrastats:
  • Aberlour 18 (43 % vol)  Un destil·lat amb molt xerès, complex amb panses de xocolata i notes olioses de caramel.
  • Glenfarclas Family Casks 1990-2014 (46,6% vol):  Tot el ventall de matisos amb rerefons de xerès que es poden esperar d'un Glenfarclas envellit.
  • Allt-a-Bhainne (41 % vol): Un malta floral de Speyside, suau amb un estil summament elegant, afruitat amb lleugeres notes de malta. 
  • Ardmore Traditinal Cask (46% vol):  Un whisky fumat de les Highlands, diferent dels maltes fumats d'Islay.  La torba a les terres altes no porta notes salades o marines.  
  • Ardbeg Dark Cove (46,5% vol):  Un malta amb els elements torbats d'Islay, terrós i especiat, amb notes de xocolata negra emergents.  Un Ardbeg diferent.
  • Bunnahabhain Toiteach  (46 % vol):  Un malta d'Islay una mica més fumat que el Bunnahabhain 12 i amb algunes notes afruitades.

Vam apreciar sobretot la gran quantitat de d'aromes i gustos que es podien trobar en el Glenfarclas i l'Ardbeg.  Hi ha maltes que pel seu caràcter poden tenir una marcada complexitat de gustos, desenvolupant notes diferents mentre el destil·lat es va obrint a la copa.