Recentment els habituals del malta ens vam tornar a trobar per fer un tast a cegues amb uns quants maltes ben contrastats:
- Aberlour 18 (43 % vol) Un destil·lat amb molt xerès, complex amb panses de xocolata i notes olioses de caramel.
- Glenfarclas Family Casks 1990-2014 (46,6% vol): Tot el ventall de matisos amb rerefons de xerès que es poden esperar d'un Glenfarclas envellit.
- Allt-a-Bhainne (41 % vol): Un malta floral de Speyside, suau amb un estil summament elegant, afruitat amb lleugeres notes de malta.
- Ardmore Traditinal Cask (46% vol): Un whisky fumat de les Highlands, diferent dels maltes fumats d'Islay. La torba a les terres altes no porta notes salades o marines.
- Ardbeg Dark Cove (46,5% vol): Un malta amb els elements torbats d'Islay, terrós i especiat, amb notes de xocolata negra emergents. Un Ardbeg diferent.
- Bunnahabhain Toiteach (46 % vol): Un malta d'Islay una mica més fumat que el Bunnahabhain 12 i amb algunes notes afruitades.
Vam apreciar sobretot la gran quantitat de d'aromes i gustos que es podien trobar en el Glenfarclas i l'Ardbeg. Hi ha maltes que pel seu caràcter poden tenir una marcada complexitat de gustos, desenvolupant notes diferents mentre el destil·lat es va obrint a la copa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada