Segueixen bufant bons vents per a la indústria del whisky i continua la tendència a obrir destil·leries noves. Aquestes són les novetats més recents:
- Arndahoe: Aquesta és la novena destil·leria d’Islay. Va començar a produir el novembre de 2018 i està situada al nord de l’illa – davant de Jura – entre Caol Ila i Bunnahabhain (veure ubicació en el nostre mapa de les destil·leries d’Islay). La seva capacitat de producció és d’un milió de litres anuals i té un centre per a visitants. Ardnahoe elabora whisky amb les característiques pròpies de la illa, elements fumats i marins. De totes maneres encara no hi ha plans per embotellar el destil·lat.
- Lagg: Aquesta és la segon destil·leria de l’illa d’Arran - els propietaris són els mateixos de la destil·leria Arran més al nord (veure ubicació) que curiosament és la més visitada d'Escòcia. La seva producció va començar el març del 2019. La destil·leria té una capacitat de producció de 750.000 litres anuals i elaborarà un malta fumat. Té un centre de visitants i espera atreure molta gent.
- Ardross: Una destil·leria del nord de les highlands, situada en una antiga granja (veure ubicació en el nostre mapa de les destil·leries de les terres altes), comença a produir també aquest 2019. Ha començat per destil·lar ginebra i aquesta tardor iniciarà la producció de whisky. La seva capacitat és d’un milió de litres anuals.
- Holyrood: Aquesta és la primera destil·leria que trobem a Edimburg, molt a prop del centre de la ciutat (veure ubicació). Durant pràcticament 100 anys no s’havia elaborat whisky a la ciutat i la firma espera tenir un nombre important de visitants. La seva capacitat és de 250.000 litres anuals. A més de whisky la destil·leria també produirà ginebra i altres esperits – una pràctica comú a la indústria.
Bons temps... des de fa més de cent anys no s’obrien tantes destil·leries a Escòcia...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada