9.1.08

Les regions del whisky: Campbeltown


Fa uns cent anys Campbeltown era el centre de producció de whisky més important d’Escòcia amb més de 30 destil·leries, per això tenia (i encara té) un status de regió de producció. Amb tot diversos factors – escassetat de combustible, crisi de la prohibició als Estats Units, pèrdua d’apreci pels whiskies de la zona – varen determinar el declivi d’aquesta zona i moltes de les destil·leries que hi havia varen tancar.
La regió de Campbeltown està situada a la península del Mull of Kintyre (recordeu una cançó de Paul McCartney amb aquest títol?). Aquesta zona està fortament influenciada pel mar i els seus whiskies tenen un caràcter més aviat salat.
Actualment només queden només tres destil·leries: Springbank, Glen Scotia i Kilkerran.
Springbank és una de les destil·leries de més prestigi d’Escòcia amb tota la línia de producció (des del maltejat fins a l’embotellament) a la mateixa destil·leria. Produeix tres maltes ben diferents: Springbank (destil·lat dues vegades i mitja i produït amb malta turbada en part), Hazelburn (destil·lat tres vegades i elaborat a partir de malta sense influència de turba) i Longrow (destil·lat dues vegades i elaborat amb malta turbada).
Glen Scotia va reobrir a finals dels anys 90 després d’un període d’incertesa.
Per altra banda els propietaris de Springbank varen obrir la destil·leria Glengyle l’any 2004 – el whisky que produirà s’anomenarà Kilkerran.

1 comentari:

Gemma ha dit...

Bon any des de Sabadell!!!
Amb aquests articles tan detallats, ens estàs fent venir ganes de fer una visita pel país... (sobretot al Pol!!!)
A veure si també serà un any Islay per a nosaltres :)
A reveure i records a la family!