6.5.08

Cadenhead’s Malt Whisky Nosing Challenge 2008 (II)


Avui he rebut (amb una rapidesa sorprenent) el pack de Cadenhead’s amb els continguts pel Nosing Challenge 2008. El que es pot dir és que no serà gens fàcil. En la capsa hi ha 4 miniatures de 5cl – cada una té una etiqueta amb una lletra. També hi ha les bases del concurs i un full que cal omplir.

Com ja vàrem escriure, cal endevinar l’edat aproximada del malta i si ha estat madurat en botes de xerès o de bourbon.

Evidentment també cal encertar la destil·leria productora i la seva regió. La llista que es proporciona pot ajudar però no massa. Els maltes d'aquest tast poden provenir de: Clynelish, Inchgower, Royal Brackla, Ledaig, Mortlach, Springbank, Tamdhu o Tobermory.

A primera vista podem observar que no hi ha cap Islay o cap Lowland – que podrien fer la tria més fàcil... per tal caldrà afinar el nas...

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostres, Joan, si heu de tastar tots el whisky, 5cl no donen per gaire, no? Com us ho fareu? ;)

Joan ha dit...

Bé, són 4 ampolles de 5cl cada una... És poc - sobretot considerant que son 4 a tastar-los - però és suficient. De fet bona part de la feina d'identificar un malta s'ha de fer amb el nas perquè l'alcohol anul·la en part el sentit del gust (sobretot quan en tastes més d'un)...
Per això amb poca quantitat ja és suficient, la majoria de les cates les hem fet així...

Lluís Monteis ha dit...

En aquest punt no hi estic gens d'acord...Amb el nas es pot identificar moltes qualitats d'un malta, però sense el tast és perd l'essencial.
I respecte a la qualitat...evidentment si va acompnyada de la quantitat; millor que millor.

Pep Amargant ha dit...

Per si de cas, hem demanat un altre pack en nom meu, perquè no fos cas que se'ns acabés el líquid i tinguéssim dubtes. Amb el nas, encara que el tingui molt gros, no jo no en tinc prou i per això patia. Ara amb dues ampolletes petites de cada, la quantitat segur que afavoreix la qualitat de la cata (Monty dixit).

Joan ha dit...

Amb tot, malgrat la quantitat i la qualitat serà difícil distingir-los...
Ja mriaré de trobar les característiques generals de cada una de les possibles destil·leries...

TrencaClosques ha dit...

Joan... ja veig que t'estas convertint en tot un especialista amb això del whisky...

Aiii, tanta feina a fer un bloc... però amb aquest contiguts només és l'excusa eh! ;) I qui t'hi h dut a tot el món els blocs??

Jo aqui ho deixo! ;P