18.5.08

Springbank Whisky School


La destil·leria Springbank organitza un curs/treball per tal de donar a conèixer tot el procés d’elaboració del malta.

El curs consisteix en una estada d’una setmana treballant (amb un horari de 8 a 5) i rebent ensenyaments teòrics a la pròpia destil·leria.

D’aquesta manera els alumnes – un màxim de sis – passen per tots els processos de producció des del maltejat fins a l’embotellament. L’últim dia hi ha un examen escrit i un dinar de graduació amb el lliurament del títol (si s’ha superat el curs).

Com que aquest any tinc l’oportunitat de poder-hi assistir m’hi vaig apuntar. Hi aniré a finals de juny i aniré explicant l’experiència en aquest bloc.

7 comentaris:

Lluís Monteis ha dit...

M'agradaria saber el percentatge de suspesos de les darreres edicions d'aquests cursos-treballs...Ja ens ho explicaràs, però em fa l'efecte que no ni deu haver gaires...Com que el curset deu ser més curs que no pas treball...Com diuen: bona excusa té el malalt...

Joan ha dit...

Suposo que hi ha pocs suspesos... i no penso pas ser el primer...

Anònim ha dit...

ui Joan la teva fasceta d'estudiant encara no l'havia descobert :)
en fi, que hi hagi sort i aprenguis moltes coses que aixo es el més important

Gemma ha dit...

Ostres, quina gran oportunitat! M'imagino que disfrutaràs moltíssim, ja deus tenir ganes que arribi... L'escola està a la península de Campbeltown mateix? A veure si acabaràs posant una destil·leria al balcó de casa :)
Quina enveja, aquest curs és molt millor que els nostres mini-ridículs cursets de cuina, je je je!

Pep Amargant ha dit...

Jo ja et veig dins d'una bóta ben gat. Això és una experiència similar a la de l'Obèlix. Quan tornis tindràs un nas tan gros?
És enveja sana. Espero que t'ho passis molt bé i ens puguis alliçonar a tots (com els espies japonesos) per fer cates encara més perfectes.

Joan ha dit...

L'escola és la destil·leria mateix (in situ) a Campbeltown. L'allotjament és en una "guesthouse" del costat on et donen l'esmorzar, el sopar i un dinar d'aquells a base de triangles a l'estil "pa bimbo" i una bossa de patates avinagrades... (Gemma, em sembla que m'emportaré uns quants pastissos dels teus en un "tupperware")...
Pep, de fixar-m'hi i aplicar-me sí que ho faré... ara alliçonar després em sembla que no...

Anònim ha dit...

Després de tantes cates intentant demostrar que en Joan no era el nostre líder i al final haurem d'acceptar l'evidència... I si a més resulta que encerta les destil·leries de la "prova cadenheads" ...ufff.

Ei Joan, et seguirem dia a dia, minut a minut, quan estiguis al curs...