24.6.08

Springbank


Som dimarts al vespre a Campbeltown. Ja portem dos dies a la Springbank whisky school i la veritat és que resulta molt interessant.
Ahir, després de les presentacions i dels procediments de rigor se'ns va dividir en tres grups (som sis persones en total). A mi em va tocar observar i ajudar en el procés de "mashing" i també en la destil.lació. A la tarda tambe vaig rampinar i regirar l'ordi que hi havia en la planta de maltejat. De fet tenim permís per anar per tot arreu i ens expliquen tots els dubtes qui puguem tenir - tot plegat es molt pràctic i entenedor.
Avui ens hem dedicat a posar el whisky destil.lat ahir en botes i a emmagatzemar-lo en diferents naus de pedra.
Sorprenentment el director de la destil.leria ens va dir dilluns que a causa de l'elevat preu del gasoil i de l'ordi la destil.leria tancara durant dos anys. Per això, aquesta mateixa setmana set treballadors (no se sap quins) perdran la feina - tot i aquest ambient no massa positiu tota la gent ens explica molt bé la seva feia i són molt amables...

4 comentaris:

Lluís ha dit...

Felicitats, Joan!
M'alegro que tot et vagi bé per aquí dalt. No et cansis massa, per això, que et vull en forma en el retorn a les pistes.

Lluís Monteis ha dit...

Quina enveja...Que disfrutis.Quan tornis ens hauràs de fer una classe magistral.

Pep Amargant ha dit...

Felicitats Joan,
Veig que pots escriure en el teu bloc. Aquest diari personal virtual va molt bé per saber com et va. Veig que la crisi arriba a tot arreu... Em sap greu pels treballadors, a veure si t'apallissen per treure'ls la feina! Fins aviat

Gerard ha dit...

Hola Joan, veig que al final tens connexió a internet i ens pots anar explicant la teva experiència. No m'ho hauria imaginat mai que per culpa dels xeics àrabs ens puguem quedat sense maltes...

Esperem notícies teves.