Bloc sobre el whisky de malta escocès i d'altres zones del món: les regions productores, el procés d'elaboració, les destil·leries, les notes de tast...
28.8.08
Àustria
Comencem una nova temporada després d'una pausa estival.
Una de les anècdotes d'aquest estiu va succeir a Àustria on vàrem conèixer una gent del Tirol que ens varen convidar a casa seva.
Resulta que eren de pagès i una de les activitats que feien era destil·lar schnapps - els esperits que es consumeixen en aquesta zona del centre d'Europa.
Ens varen ensenyar com feien els destil·lats (un procés que es sol fer a l’hivern) i ens en varen regalar una ampolla elaborada l’hivern passat. Mentre berenàvem ens varen ensenyar alguns trofeus que havien guanyat – com el de millor schnapps del land de Salzburg. Quan li vaig demanar quin era el secret per tal d’aconseguir un bon producte la resposta era semblant a la que podrien donar els destil·ladors de whisky: Fer els processos sense presses i determinar bé quan cal tallar la destil·lació.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
A veure com serà aquesta no temporada.... Tens alguna sorpresa preparada????
Ben tornats! Què tal el viatge per Àustria? Ja veig que fent investigacions sobre destil·lats, eh?
El millor d'aquests viatges són les petites anècdotes que passen inesperadament i que segurament són les que recordarem millor, oi?
A nosaltres també ens en van passar i donen un plus a les vacances...
Records a la família!
Josep Maria, esperem que la temporada sigui bona, tot i que de sorpresa no en tinc pas cap de preparada...
Gemma, sí, va ser una casualitat trobar aquesta gent que destil·laven a casa seva. També va ser interessant veure la destil·lació dels perfums a Grasse (algun dia faré un post sobre això). És veritat que aquestes anècdotes són un afegitó a les vacances, la cirereta del pastís... jaja
Publica un comentari a l'entrada