14.10.08

Màster Class de Glenfarclas (Whisky Live 2008)


Segurament l’esdeveniment més remarcable al que vàrem assistir en el Whisky Live 2008 va ser la Màster Class de Glenfarclas.
Recentment aquesta destil·leria de Speyside ha embotellat uns whiskies “single cask” ben especials. Són 43 embotellaments produïts durant 43 anys consecutius (des del 1952 fins el 1994). Poquíssimes destil·leries, per no dir cap, poden tenir uns stocks per fer uns embotellaments similars. Aquesta sèrie s’anomena “The Family Collection”. Cada vintage (anyada) té un nombre variable d’ampolles (de 110 a 681) i el preu per ampolla pot arribar a diversos milers d'euros - tal i com vaig poder veure a l’aeroport de Gatwick aquest estiu passat. En la Màster Class – dirigida per George Grant – vàrem tastar 6 d’aquests embotellaments (a la foto es poden veure els detalls de cada embotellament):
  • 1953: El malta més vell que hem tastat. Color caramel. Ric, floral amb notes de mel i torba i fum de rerefons. Sorprenentment les notes de fusta eren ben presents però no dominaven...
  • 1966: Color molt fosc (pels anys en la bóta). Suau, ple, bastant dolç. Notes de toffee surten entre la fusta... Segons l’expert Jim Murray aquest whisky és “faultless” (sense defectes)...
  • 1977: Mantegós, especiat, notes de mel amb lleugera torba de rerefons.
  • 1985: Un malta equilibrat, rodó amb fruita fresca i regalèssia. Es desenvolupen notes de pastís de poma i canyella.
  • 1993: Moltes notes de xerès amb un rerefons especiat.

En definitiva una Màster Class molt especial amb uns whiskies per recordar...

3 comentaris:

Pep Amargant ha dit...

Per no oblidar mai més. El del 1966, impressionant (la nostra edat en essència divina). El del 1953, un plaer irrepetible. La millor cata de la nostra vida, de moment!

Lluís Monteis ha dit...

Estic completament d'acord amb en Pep i en Joan, una cata inoblidable.

Anònim ha dit...

MILIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU