9.11.08

Duncan Taylor


Una de les sorpreses del Whisky Live del setembre passat va ser la presència de l’embotellador independent Duncan Taylor.
Aquesta firma – amb base a Aberdeenshire – té una de les col•leccions més grans de whiskies poc habituals. Des dels anys 60 ha anat comprant whisky bastant envellit procedint de moltes destil•leries diferents (per cert sembla que una de les bones inversions en temps de crisi és comprar whisky de molts anys - un valor segur...).
A l’estand d’aquesta marca vam poder tastar un Glenesk de l’any 1981 (26 anys – madurat en bóta de xerès). Un malta molt especial i difícil de trobar donat que és d’una destil•leria que va tancar fa més de 20 anys... Aquest whisky en concret presentava notes madures de xocolata en un equilibri entre notes dolces i afruitades i els aspectes més secs del xerès.
Una altra particularitat va ser tastar un whisky de gra de més de 40 anys (recordem que el whisky de gra és el que es barreja amb els maltes quan es creen els blended). En concret vam poder tastar un Invergordon produït l’any 1965 – de 42 anys. Aquest whisky de color fosc de bóta tenia aspectes associats a l’envelliment com ara notes de fusta, tocs afruitats i lleugerament especiats. Va ser especial poder tastar-lo, amb tot vàrem coincidir que no tenia els matisos i la força que tenen els maltes...

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Je je je, no sabia que invertir en whisky fos una bona inversió... Hi ha gent que compra whisky com a inversió??? De veritat? M'he quedat ben parada!
Què se sent tastant un whisky de 42 anys? Deu fer impressió només de pensar-ho, a part del gust...

Joan ha dit...

Sí que és veritat que els whiskies més envellits es revaloritzen amb el temps... Hi ha gent que compra ampolles - i també bótes com a inversió... són inversions una mica cares...
Tastar un whisky de tants anys fa una mica de respecte... és molt de temps...