6.12.08

Crisis? What Crisis? La inversió en whisky


Som en temps de crisi: Si estem cansats de sentir que l'Íbex, el Nikkei, el Nasdaq o el Dow Jones s’enfonsen, ara tenim un altre recurs: El World Whisky Índex (WWI). A través d’aquesta pàgina els amants del malta (que tinguin diners) poden invertir en ampolles velles de whisky.

El principi d’aquest negoci és bastant fàcil d’entendre: Cada vegada hi ha més aficionats al malta que tenen interès en embotellaments especials i poc habituals (whiskies molt vells, maltes de destil·leries tancades etc...). Com que són productes cada vegada més rars el seu preu s'incrementa amb el pas dels anys.

Si la borsa ha patit fortes pèrdues, els índexs del whisky han tingut uns guanys mitjans prou acceptables – l’augment més gran de preu l’ha experimentat el Black Bowmore, amb un 144%.

És clar que també hi ha valors que baixen, però els guanys globals estan per sobre del 26 per cent. Fa unes setmanes aquest interessant article d’El Periódico ens explicava el funcionament del WWI.

El procediment per tal d’invertir en whisky és fàcil, només cal comprar una ampolla (sempre millor si té un certificat d’autenticitat) i guardar-la com a inversió – en aquests moments l’ampolla més cara en la que podem invertir és un Glenlivet de l’any 1943 amb un preu de 3.650€.

A més – tal com afirma Michel Kappen, responsable del WWI- en el cas de que el negoci no vagi bé, sempre ens podrem beure l’ampolla...

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Increïble! Ja ho vas dir, però ara amb totes aquestes explicacions tan detallades m'ho he acabat creient de veritat...
Hi tens invertit algun capital, tu? Potser ens ho haurem de rumiar, oi? ;)

Joan ha dit...

No, no hi tinc pas res invertit... però és un tema interessant (per mi més divertit que els índexs bursaris).

josep-maria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
josep-maria ha dit...

Ha de ser molt difícil tenir una ampolla d'aquestes característiques i no beure-se-la!!!!

Lluís Monteis ha dit...

De totes maneres el valor real del whisky és l'espiritual com en tot, de fet és un esperit, no? i en el moment que es perd l'esperit, es perd el demés, o sobrer...

Joan ha dit...

Ostres Lluís... no havia arribat tan lluny en el meu raonament... hi pensaré...