14.12.08

Una recepta: Mousse de xocolata, whisky i taronja


Avui hem fet una recepta amb whisky. No pretenem pas arribar a l’alçada de les excel·lents postres de la Gemma i altres blocaires, però de tant en tant inclourem alguna recepta on hi intervinguin els maltes. En aquest cas hem tret la recepta de la pàgina de l’Scotch Whisky Association i hem utilitzat un Auchentoshan Three Wood. Aquest whisky ha madurat en bótes de bourbon i va ser acabat en bótes de xerès Pedro Ximenez i Oloroso. És un whisky suau, amb notes afruitades i de fruits secs que casen bé amb els ingredients del mousse.

Ingredients (per 3 o 4 persones):
-100g de xocolata per fondre
-3 cullerades soperes d’aigua
-2 ous
-1 rovell d’ou
-50g de sucre
-½ full de gelatina
-el suc de mitja taronja
-1 cullerada sopera de whisky
-50ml de nata

Preparació:
Primer cal fondre la xocolata amb l’aigua fins que tingui una textura cremosa. Batrem els ous amb el sucre. També dissoldrem la gelatina en el suc de taronja al bany maria, hi afegirem el whisky i ho retirarem del foc.
Posteriorment barrejarem la xocolata amb els ous i el sucre i l’abocarem al suc de taronja. Muntarem la nata i l’afegirem a la mescla –en guardarem una part per la decoració de la copa-.

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Oooeee oe oe oeeee!
Des de La Cuina de Casa et faig l'onada!!!!
M'agrada molt aquesta nova secció!!! I per inaugurar l'apartat de cuina amb whisky has triat una recepta de postres que és un vici total! Xocolata, whisky i taronja són el trio perfecte.
Felicitats per aquesta mousse tan deliciosa.
Per cert, a la recepta hi trobo a faltar la nata... ;)
Ja tinc ganes de llegir la propera!

Joan ha dit...

Ostres! És veritat que m'havia deixat la nata... Gràcies Gemma, ara ho he corregit...

Anònim ha dit...

NYAM NYAM!
Gil

Anònim ha dit...

Fantàstic! Probaré si m'en surto,sembla fàcil.
Records! Montserrat.