30.6.09

Destil·leries: Tamdhu


La destil·leria Tamdhu (el nom en gaèlic vol dir “El petit turó fosc”) és troba al poble de Knockando, al mig de la zona de Speyside.
Tamdhu pertany al grup Edrington i la producció d’aquest whisky es destina majoritàriament als “blended” - especialment a Famous Grouse i també a Cutty Sark.
La destil·leria té una capacitat notable i en destaca la seva zona de maltejat que és bastant gran i s’empra també per obtenir malta per altres whiskies.
Tamdhu és l’única destil·leria d’Escòcia que conserva el que s’anomena “Saladin Box” per maltejar l’ordi. Com es pot veure en la foto de dalt l’ordi es col·loca en aquesta caixa que fa més d’un metre d’alçada. Aquest espai és foradat per sota i això fa que s’hi faci passar aire per controlar la temperatura. A més unes espirals mecàniques remenen el gra per assegurar-ne un maltejat uniforme.
  • Característiques dels maltes de la destil·leria: Tamdhu és un whisky lleuger, més aviat dolç i afruitat. Un malta fàcil de beure...
  • Embotellaments més habituals: Només hi ha un embotellament oficial; no hi consta l’edat però sembla que té al voltant d’uns 8 anys. Existeixen embotellaments de firmes independents
  • Regió: Speyside

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Els meus pares van de vacances a Escòcia, si me mare se'n recorda portarà la ruta aquest diumenge al Sant Esteve d'estiu. Si li fas una ullada, potser els podràs aconsellar alguna visita interessant ;)

Joan ha dit...

Ostres!! Doncs ja m'ho miraré. Nosaltres també anirem a Escòcia i evidentment faré alguna escapada a destil·leries. Ja ho comentarem