Bloc sobre el whisky de malta escocès i d'altres zones del món: les regions productores, el procés d'elaboració, les destil·leries, les notes de tast...
26.7.09
Tast d’estiu: Cadenhead’s Malt Whisky Nosing Challenge 2009
Aquest dissabte a l’Esquirol – on la temperatura és més agradable que a la plana – vam fer el tast d’estiu d’enguany.
En aquesta sessió havíem d’identificar els 4 maltes presents en el Cadenhead’s Nosing Challenge 2009 – d’una llista de 8 – i determinar-ne l’edat, la regió de procedència i el tipus de bóta emprada en la maduració.
No era pas una tasca fàcil doncs algunes de les destil·leries presents no són de les més habituals. A més, tots el whiskies eren d’alta graduació (cask strength) la qual cosa va dificultar la identificació de les seves característiques. Llavors hom es va plantejar la pregunta: “cal afegir aigua al whisky en aquests casos?” És un tema de gustos, però la veritat és que va ser útil per obrir una mica els maltes i determinar-ne millor les seves característiques.
En tot cas no va pas ser un tast fàcil: Hi va haver molta consulta bibliogràfica i opinions diverses; vam poder identificar un Islay amb claredat però no vam arribar a un consens sobre quin malta era... però en global vam fer una bona tasca d’equip i vam presentar uns resultats treballats...
Pel setembre veurem si hem tingut un bon nivell d’encert o no...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Un tast difícil, però molt divertit. Molt bon entorn, una bona acollida, un bon sopar, maltes excel·lents, comentaris i suggestions diverses... Què més es pot demanar?
Comparteixo les impressions de tots dos, només senyalar que això de l'aigua no serveixi de precedent...
Tot i reconeixent que va anar bé per identificar alguns trets característics d'algun malta.
:-)
Segur que fent el tast a l'Esquirol tindreu molt més números d'haver encertat la llista de whiskies ;)
Molta sort, ja veureu com al final haureu fet un bon paper!
Publica un comentari a l'entrada