7.10.09

Màster Class de Macallan (Whisky Live 2009)


La segona Màster Class a la que vam assistir en el Whisky Live va ser la de Macallan, dirigida per Fernando Pando. La sala era plena , símptoma evident de que aquest és un dels maltes més populars i reconeguts.
En aquesta sessió - que va resultar molt amena - vam tastar aquestes expressions:
  • New make spirit: Es el líquid transparent (hi ha qui es va pensar que era aigua) i d'alta graduació que s'obté acabada la destil·lació. Aquest seria el gust del whisky si no madurés en bótes... Aquest "esperit nou" ja porta alguns trets de la identitat del malta, però hi falta l'aportació de la maduració en el producte final (potser un 70%).
  • Macallan 12 anys: El primer malta que vam tastar havia madurat 12 anys en bótes de xerès i presentava notes de fruits secs i de taronja.
  • Macallan 18 anys: Més madur i arrodonit que l'anterior amb algunes notes afruitades i d'espècies.
  • Macallan 25 anys: Un gran clàssic. Madur, ric, la bóta de xerès hi aporta molts matisos però aquest whisky mai perd el seu caràcter, el diàleg entre el destil·lat i la fusta produeix un malta excel·lent... A nosaltres va ser l'expressió que ens va agradar més.
  • Macallan 30 anys: Un altre gran whisky, la fusta es combina amb els elements cítrics i de fruits secs però potser no és tan expressiu com el 25 anys.
En resum, un molt bon tast vertical que, tot i no revelar elements nous (tret del new make spirit) , ens va permetre gaudir d'una bona selecció d'aquest apreciat malta.

2 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

Hola,
Ara començo en el mòn dels blogs, i mitjançant un blog de cuina he arribat al teu. El trobo moolt treballat, i l'afició al bon whisky es nota que la tens de fa molt temps.
Mirant les teves entrades he vist que recomanes una botiga de Borgonyà.
Aniré a fer una ullada, ja que no la tinc controlada i sembla interessant. Hi ha alguna cosa especial que no es trobi a altres botigues ( Quilez, La Fuente, ... ).
Per cert, he descobert una bona botiga, el Celler de Gelida, que et donen molt bones recomanacions, i també segons la butxaca que tinguis.

Joan ha dit...

Hola,
Benvingut al món blocaire!
A Quilez és potser on hi ha més varietat de productes. A Borgonyà la varietat és molt menor - el que passa és que no és massa lluny d'on vivim...
Gràcies per la recomanació sobre el Celler de Gelida - caldrà donar-hi una ullada...