7.10.09

Màster Class de Bruichladdich (Whisky Live 2009)


La Màster Class de Bruichladdich - dirigida per Natalie Haran - va consistir en el tast de 5 expressions d'aquesta destil·leria d'Islay. Tal i com ja vam apuntar en un article anterior aquest malta és menys fumat que els altres whiskies de l'illa. Les expressions que es van presentar van ser:
  • Bruichladdich Sherry Classic: Tota una estrena... Era la primera Master Class on es tastava aquesta expressió. El sherry aporta matisos nous a Bruichladdich - normalment madurat en bótes de bourbon.
  • Bruichladdich 12 (Bourbon Cask): Possiblement l'expressió més clàssica de la destil·leria.
  • Bruichladdich Organic (2003): Un malta de només 5 anys, madurat en bótes de roure noves, però que es mostrava bastant suau tot i la seva joventut.
  • Bruichladdich 16 (Chateau Margaux Finish): La fusta d'aquest vi de la zona del Médoc dóna un color més vermellós al whisky i un gust més madur.
  • Bruichladdich 3D3: El malta més diferent de tots. Quan l'olorem es mostra extremadament fumat però el gust presenta també altres matisos (conté diversos maltes de la mateixa destil·leria com ara Port Charlotte o Octomore).
Malgrat ser expressions tan diferents el caràcter de la destil·leria era present en cadascun dels embotellaments. Quin era el millor dels que vam tastar? Personalment jo em decantaria pel 16 anys acabat en bótes de Chateau Margaux...