En anteriors entrades havíem escrit sobre com cal tastar un malta. És interessant el que escriu Iain Banks en el seu llibre Raw Spirit - un relat de viatges per les destil·leries d'Escòcia:
Doncs què passa si no vols beure el malta sol? Mira, si has comprat aquest producte te'l pots beure de la manera que vulguis, però afegir, diguem, cola o llimonada a un whisky de malta és llençar-lo una mica.
...
El whisky de malta és car. És car perquè es produeix en quantitats petites per gent preparada i s’ha de passar anys i anys i anys sense fer res excepte ocupar espai en magatzems, evaporant-se poc a poc i agafant gustos.
El que pagues extra és el gust i aquest gust quedarà completament alterat per la beguda ensucrada i gasosa que hi afegeixes. Si, després de tot això, algú encara vol beure el seu malta amb gel i cola, bé, és la seva tria, i cada consumició, cada ampolla venuda ajuda a mantenir la indústria en marxa, uns llocs de treball i una forma de vida, per tant tampoc passa res.
Iain Banks: Raw Spirit, p. 105. London: Random House, 2003
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada