27.10.10

Màster Class amb Dominic Roskrow (Whisky Live 2010)

Un dels esdeveniments més destacats de l'edició d'enguany del Whisky Live Barcelona era la presència de l'expert en whisky Dominic Roskrow.
Nosaltres vam assistir a una xerrada titulada: "La influència de la fusta en el whisky". De les diverses afirmacions de Roskrow podem destacar aquests tres aspectes
  • La fusta és responsable de 2/3 a 3/4 parts del gust del malta.
  • El color d'un malta no ens ho diu tot sobre l'edat. Hi pot haver whiskies joves amb un color molt fosc - depenent del tipus de bóta on han madurat. En el món del whisky més fosc no vol dir necessàriament més bo. Hi ha maltes amb un color clar que són excel·lents.
  • A partir d'una certa edat la fusta pot fer malbé el whisky - n'hi ha que guanyen amb l'edat i poden romandre a la bóta durant molts anys (per exemple els whiskies de les Highlands o Speyside). Altres maltes cal embotellar-los abans (els whiskies de les Lowlands poden madurar fins a 10-15 anys) .

2 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

tens alguna entrada de whiskeys ?

Joan ha dit...

Hola,
No, en el bloc em centro sobretot en els maltes escocesos. De totes maneres els whiskeys irlandesos són ben interessants.... Potser podria fer alguna entrada...