29.12.10

David Cameron i el whisky

En un article sobre l'adopció de la regulació britànica sobre el whisky per part del govern xinès (veure aquest post anterior sobre aquest tema) el periodista Quim Aranda ens explica els gustos del primer ministre britànic David Cameron

Reproduim part d'aquest article, Democràcia, no; whisky, sí, aparegut en el diari El Punt el dia 25-12-2010:

"Durant la campanya electoral que la primavera passada va conduir David Cameron al 10 de Downing Street, el líder conservador va confessar en un programa de ràdio de BBC 4, Desert Island, que posats a triar un producte de luxe per endur-se a una illa solitària, es quedava amb un Isle of Jura, whisky de malta que costa uns 32 euros l'ampolla, impostos inclosos. El triomf li ha valgut, a Cameron, un munt de regals i, per extensió, un refinament dels seus gustos. Poc després de prendre possessió del càrrec, un conegut productor independent d'Escòcia, la destil·leria Bruichladdich, de l'oest de l'illa d'Islay, fundada el 1881, li va enviar una mostra del seu Organic Single Malt (48 euros). Agraït, Cameron va respondre amb una nota manuscrita i la comanda de més ampolles del mateix tipus.

Des de Margaret Thatcher no hi havia hagut al davant del cabinet algú amb afició a l'aigua de foc, malgrat les arrels escoceses de Tony Blair i les encara més profundes arrels a Escòcia de Gordon Brown. La Dama de Ferro, però, no era tan sofisticada com l'hereu tory. Thatcher s'acontentava amb una copa de Bells (11,70 euros l'ampolla)."

2 comentaris:

Jupiter Family ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Celler Sota l'Escala ha dit...

Em sembla extrany que amb el munt de bons maltes que tenen a la seva disposició, i amb el poder adquisitiu que seguramente és més alt que el nostre, tinguin aquestes preferencies. De totes maneres, és una satisfacció que els hi agradin els islays i no els clàssics speysides.

Bon any 2011.