26.10.12

Whisky Live 2012: Màster class d'Ardbeg

Com ja vam comentar amb anterioritat la Màster Class d'Ardbeg va ser el més destacat del Whisky Live 2012.  Xavier Monclús - un prestigiós enòleg representant del grup Moët Hennessy - ens va explicar que aquest malta només madura en bótes que han contingut bourbon.  Segons aquest expert cal utilitzar les altres bótes amb moderació donat que les bótes de xerès fàcilment poden produïr "cognac per a turistes". 
També va explicar que els maltes haurien de ser consumits joves donat que a partir del quart de segle comencen a decaure. 

Tot seguit vam tastar aquestes excel·lents expressions de la destil·leria:
  • Ardbeg 10:  (46%).  Un gran malta, els aspectes fumats es barregen amb notes afruitades de meló, pera, poma i espècies.
  • Ardbeg Uigeadail: (54,2%).  Malgrat l'elevat grau alcohòlic presenta un aroma complex i prometedor.  Hi trobem notes especiades, plenes de fum i d'aroma de te de nadal...
  • Ardbeg Corryveckan:  (57,1%).  Fresc i medicinal, amb notes de regalèssia, xocolata i meló
  • Ardbeg Alligator:  (51,2%).  Els marcats aromes fumats - s'ha recremat la bóta de bourbon - es barregen amb notes afruitades. Un altre excel·lent whisky.
Vam poder arrodonir el dia amb un tast d'Ardbeg Galileo (49%), una de les expressions més recents de la destil·leria - un altre malta amb el clar segell d'Ardbeg. En defintiva uns grans whiskies d'una de les grans destil·leries d'Islay.